e-cover®-Huoltoluukut

e-cover® turvaluukku talousvesisäiliöihin ja muihin kohteisiin, joissa vaaditaan luukulta esimerkiksi murtosuojausta.

Ongelma

Puutteellinen huoltoluukku on helppo sisäänpääsy säiliöön, ja näin ollen se on riskikohde ilkivaltaa ajatellen. Sen lisäksi säiliöön pääsee epätiiviin miesluukun kautta siitepölyä, ilmansaasteita sekä pienempiä eläimiä ja ötököitä.
 

Ratkaisu

e-cover® turvaluukku suojaa tehokkaasti juomavettä likaantumiselta ja vaikeuttaa juomaveden tahallisen saastuttamisen. Kun huoltoluukku ja säiliön muut aukot ovat huolellisesti tiivistetty, ilma kulkee vedenpinnan muuttuessa ilmansuodattimen (vähintään luokkaa F7, hienosuodattimen) läpi, joka tarkoittaa, että sisään tuleva ilma on aina puhdasta.

e-cover® luukut valmistetaan useimmiten mittatilaustyönä. Koska säiliöt ja kohteet ovat erilaisia, käymme tilaajan kanssa aina tapauskohtaisesti läpi luukun vaatimustason. (Eri kohteet vaativat luukulta esimerkiksi eri murtosuojauksen ja mitat vaihtelevat suuresti.)

Pääsääntöisesti luukku valmistetaan ruostumattomasta teräksestä. Luukun suunnittelussa ja valmistuksessa on huomioitu juomavesihygienia, murtosuojaus, henkilöturvallisuus sekä laatu. Käytetyt materiaalit ovat hygieenisiä ja elintarvikehyväksyttyjä. Luukussa on vakiovarusteena mekanismi, joka estää luukun sulkeutumisen auki-asennosta vahingossa. Tämä on erittäin tärkeää henkilöturvallisuuden kannalta.

Luukku on suunniteltu ja valmistetaan murtosuojaluokituksen RC4 mukaisesti, joka estää kovimmatkin murtoyritykset. Lisävarusteena on saatavana e-cover® hälytysjärjestelmä, joka on kehitetty nimenomaan juomavesisäiliöille.

Tarvittaessa luukut voidaan varustaa eristeellä, kaksoisluukulla, tupla lukituksella, korotetulla kauluksella ja/tai vaimentimilla, jotka helpottavat suuren ja raskaan luukun aukaisemista/sulkemista.

Luukkujen suunnittelu ja valmistus tapahtuu Suomessa, joten tuotteelle on myönnetty Valmistettu Suomessa avainlippu.

Asennuspalvelu

Enitec suorittaa myös tarvittaessa e-cover® turvaluukkujen asennuksia.